Košík: 0 ks

Jak to chceme dělat?

Na základě vlastních zkušeností ze zahraničních cidrerií.

Při ochutnávkách zahraničních i tuzemských ciderů je vždy o čem diskutovat. Známe to velmi dobře z vlastní zkušenosti. Několik let jezdíme do španělské Asturie a do franzouzské Bretaně učit se vyrábět cider.

Proto jsme se rozhodli náš cider použít jako komunikační prostředek a navázat s Vámi kontakt. Nejenže hledáme zpětnou vazbu (#feedback), ale i Vás chceme motivovat k dialogu, ať už s námi, či mezi sebou. Cider se v Čechách vyvíjí a sami jsme zvědaví, zda si na trhu najde stabilní místo.Letos máte možnost ochutnat náš cider v sušší a sladší podobě.

A jak ho vyrábíme?
Čistě, jednoduše a stoprocentně z jablek. Jablečný mošt odkalíme, rozkvasíme na přirozených kvasinkách (nepoužíváme ani vinné, tak ani pivní) a za pomoci pouze biomechanických procesů (řízení teploty, přetáčení, odkalovýní, filtrace) necháme ve sklepě pomalu kvasit více jak půl roku. Poté začíná proces zastavování kvašení cideru na určitém stupni sladkosti a jeho další zrání. A tak sladší je méně alkoholický a sušší více. Kromě trochy SO2 na začátku kvašení a umělého dosycení CO2 při lahvování nic jiného nepřidáváme. Naše jablka pocházejí z jihočeských Chelčic, repektive z Chelčicko-Lhenické oblasti, která jako jediná v ČR získala ochrannou známku EU na kvalitu a původ ovoce. Tato oblast má bohatou tradici a ovoce vyniká nezaměnitelnou vůní, chutí, svěžestí, vyváženým poměrem mezi cukry a kyselinami a dobrým zdravotním stavem.

Další články
Na úvodní stránku